Trokareita ja kylttyyriä -hanke julkaisi 17. helmikuuta kauan odotetun Kirkasta Elämää -lyhytelokuvan! Elokuvan kesto on 15 minuuttia ja se on katsottavissa Lapin keinon Youtube-kanavalta, Trokareita ja kylttyyriä -soittolistalta. Uutisen alta pääset katselemaan elokuvan Youtube-upotteessa.

Kirkasta Elämää -lyhytelokuvan tarina sijoittuu kieltolain aikaan vuoteen 1929. Lyhytelokuva on kuvattu Kemi-Tornion alueella, jossa vieläkin on pystyssä 1900-luvun alussa rakennettuja vanhoja rakennuksia.

Lyhytelokuvan näyttelijäkaarto koostui Arpelan teatteriryhmä NiinSanotut-ryhmäläisistä. Päähenkiöitä esittivät Reijo Pohjanen ja Esa Rautiainen, joka on myös vastuussa elokuvan musiikista. Videon kuvauksesta vastasi freelancer-kuvaaja Juha Niemelä, käsikirjoituksesta ja ohjauksesta puolestaan Sari Pohjanen. Mukana lyhytelokuvassa on useita paikallisia eturivin muusikoita.

Lyhytelokuvan maailma ja roolihahmot ovat samoja, mitkä tullaan näkemään myös alkukesällä ensi-iltansa saavassa kokoillan musiikkinäytelmässä ”Kirkasta Elämää”, joka myös on tuotettu Trokareita ja Kylttyyriä -hankkeessa.

Trokareita ja Kylttyyriä on Leader Outokaira tuottamhan ry:n rahoittama hanke, jonka tavoitteena on edistää paikallista kulttuuritoimintaa Tornion, Ylitornion ja Pellon alueella.

Jos haluat tietää lisää hankkeesta, soita tai lähetä viestiä Anne Anttilalle.

Esa Rautiainen ja Elina Söderström luotsasivat hanketta keväästä 2019 aina maaliskuun 2021 loppuun saakka.

 

 

Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön