UUTTA TIETOA AIKATAULUISTA!

 

Saimme vielä hieman lisäaikaa tämän ohjelmakauden rahoituksen käytölle, kun aikataulutukset tarkentuivat. Mutta kerron tässä ensin vähän laajemmin:

Tämän ohjelmakauden rahoja meillä on vielä jonkin verran käytettävissä, joten hankkeita kannattaa suunnitella ja jättää hakemuksia Hyrrään. Kun tämän ohjelmakauden varat on käytetty, siirrytään keväällä 2021 käyttämään ns. siirtymäkauden varoja. Hakemus siis siirtyy ”automaattisesti” siirtymäkauden rahoitukseen, mikäli tämän kauden rahoitus ei siihen riitä. Rahoituksen saaminen ei kuitenkaan ole ”automaattista”, vaan hankkeen tulee olla Outokairan strategian, säädösten ym. mukaista, jotta Outokairan hallitus voi sitä puoltaa. Leader-rahoitus on siis harkinnanvaraista tukea ja hallitus harkitsee, mitkä hankkeet rahoitetaan – aivan kuten aina ennenkin.

Tämä siirtymäkauden rahoitus on ihan uutta verrattuna aikaisempiin kausiin, jolloin ohjelmakausien välissä on ollut pitkäkin tauko. Määrittelemme nyt lokakuussa rahoituksen tarvetta ensi ja mahdollisen seuraavan vuoden siirtymäkauden rahoitukseen. Kuulisin siis mielelläni myös tulevista suunnitelmistanne!

Mikäli rahoituspäätös halutaan vielä tämän kauden rahoituksesta, tässä päivämäärätiedot:

Hankkeet, jotka ovat meidän Outokairan käsittelyssä 27.10.2020 ehtinevät saada vielä päätöksen ELY-keskukselta tänä vuonna. Edellytyksenä tietenkin on, että kaikki viranomaisluvat (esim. rakentamiseen liittyvät) ovat olemassa hallituksen käsittelyssä tai heti sen jälkeen. Rakentamishankkeiden tulee myös täyttää maaseuturahaston rahoituksen vaatimukset – huolellinen pohjatyö palkitaan.

Tähän 27.10. kokoukseen tulevien hankkeiden pitäisi olla jo valmiina Hyrrässä. Hyvin valmisteltuja (joista ei tarvitse enää pyytää lisäselvityksiä) hakemuksia ehdittäneen vielä ottaa käsittelyyn, mikäli hakemus on Hyrrässä 5.10.2020.

Tämän kauden varoista rahoitettavat hankkeet tulee olla Hyrrässä 11.11.2020. Mikäli hakemus saadaan käsittelykuntoon viikolla 50 pidettävään vuoden viimeiseen kokoukseen, hankkeelle saataneen ELYn päätökset maaliskuun loppuun 2021 mennessä (edellyttäen, että meillä on määrärahoja jäljellä näiden rahoittamiseen). Mikäli määrärahoja ei ole ja hanke halutaan rahoittaa, siirtyy käsittely siirtymäkauden varojen käsittelyn aikataulun mukaisesti.

SUMMA SUMMARUM: Rahoitushakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti, niitä käsitellään ja aikanaan hyville, rahoituskelpoisille, strategian mukaisille hankkeille tulee päätös. Kokonaisuus elää, joten varmuutta kaikkeen ei ole – mutta positiiviset näkymät ovat edessä!

Kysykää ja ottakaa yhteyttä,

terveisin Anne Anttila