VIIMEISET HAKUAJAT LÄHENEE…tartu tilaisuuteen ja hae nyt!

 

Outokaira tuottamhan ry tulee saamaan strategian hyvän edistymisen mukaan vielä lisäkiintiötä hanketoimintaan.

MUTTA MUTTA…

Leader-toimintaa ohjaava EU:n ohjelmakausi päättyy tänä vuonna. Siksi kaikki Leader-hakemukset pitää olla hyvissä ajoin haettuna, jotta Lapin ELY-keskus ehtii tehdä rahoituspäätökset vielä vuoden 2020 loppuun mennessä. Outokairalta rahoitushakemukset tulee siirtää ELY-keskukseen syyskuun loppuun mennessä, joten Outokaira tuottamhan ry:n hallituksen tulee valita rahoitettavat hankkeet jo syyskuun alkupuolella pidettävässä kokouksessa.

Jotta hankkeet ehditään saada rahoituskuntoon (pyytää lisäselvitykset jne.), toivomme hakemuksia jätettäväksi viimeistään kesän kynnyksellä, eli touko-kesäkuun taitteessa. Näin varmistamme, että hakemukset ovat käsittelykunnossa elokuussa kesälomiemme jälkeen. Kannattaa myös huomata, että kaikki lupa-asiat tulee olla kunnossa siinä vaiheessa, kun niitä syyskuussa hallituksessa käsitellään. Rakennuslupa-asiat ovat monesti pitkiä prosesseja, joten rakennus- ym. luvat pitää hakea ajoissa. Hallitus ei voi valita rahoitettavaksi hankkeita, joiden lupa-asiat ovat vielä kesken.

Kannattaa myös huomata, että 50 000 €:n ja sitä suurempien kehittämishankkeiden (tämä ei koske siis yritysten investointeja eikä yleishyödyllisiä investointeja) tulee olla jätettynä maaliskuun loppuun mennessä. Tätä pienempiä hakemuksia voidaan ottaa käsittelyyn jokaisessa kokouksessa.

Kylätalohankkeet (yleishyödyllinen investointi) olemme rajanneet max 60 %:n tuella siten, että tuki on enimmillään 30 000€/hanke.

Kevään hallituksen kokouksissa käsitellään hankkeita ihan normaaliin tapaan. Seuraava kokous on 13.2.2020, johon valmiit hakemukset tulee olla käsittelykuntoisina Hyrrässä 27.1.20.

Ottakaa yhteyttä – jutellaan lisää!