MIKÄ ON OUTOKAIRA?

 

Outokaira tuottamhan ry on yksi Suomen 53 Leader-ryhmästä. Outokaira tarjoaa neuvontaa ja rahoitusta maaseudun monipuoliseen kehittämiseen Pellon, Ylitornion ja Tornion alueella.​ Outokairan on maaseudun kehittämisyhdistys, joka noudattaa toiminnassaan Leader-periaatteita. Tutustu Leader-toimintaan yleisesti.

Hankerahoitusta voidaan myöntää esimerkiksi alueen yhdistyksille, kunnille, oppilaitoksille, kehittämisyhtiöille ja säätiöille sekä alueen mikroyrittäjille. Vuosina 2023–2027 rahoitusta ohjaa Ylpeästi etheenpäin! -strategia. Ensimmäiset rahoitukset ovat auenneet kesäkuussa 2023, ja tukea voi jälleen hakea Hyrrä-asiointipalvelussa. Lisätietoa rahoituksestamme.

Hankkeiden rahoituksesta päättää Outokairan hallitus valitsemiensa valintakriteerien pohjalta. Hallituksen muodostamisessa noudatetaan kolmikantaperiaatetta. Tutustu Outokairan hallitukseen.

Outokaira toteuttaa myös omia hankkeita. Tutustu Outokairan omaan hanketoimintaan.

Outokaira on toiminut Leader-ryhmänä Tornionlaaksossa jo vuodesta 1996. Olemme kertoneet historiastamme sekä toiminnastamme kattavasti marraskuussa 2023 julkaistussa Parhaita paloja Outokairasta -julkaisussaJulkaisu pohjautuu kesäkuussa 2023 julkaistulle Outokairan toiminnan arviointiin, jonka on tuottanut Sari Rannanpää, Nordeval Oy. Tutustu toimintamme arviointiin.

Voit navigoida alasivuille alta löytyvien painikkeiden avulla tai ylhäällä olevasta sivuvalikosta.

 

Mikä on Outokaira?Mikä on Leader? Outokairan strategiaYhdistysLiity jäseneksiOutokairan omat hankkeet

Outokairan alueen piirretty kartta.

Tältä näyttää Outokairan toiminta-alue ja sen kylät. Kartta: Heidi Poikonen, Seven-1.

Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön