Vasara ja nauloja – apua rakentamishankkeille!

 

Vasara ja nauloja -hankkeessa autetaan rakentamishankkeiden hakijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan onnistunut hanke. Tutustu hankkeen esitteeseen! Voit ladata esitteen omalle koneellesi ja tulostaa jaettavaksi sitä esimerkiksi kylätaloille ja muihin kokoontumispaikkoihin.

 

Maaseuturahoitteisia rakentamishankkeita toteutetaan niin Leader-ryhmien kuin ELY-keskuksen rahoittamina. Leader-hankkeet ovat useimmiten pieniä hankkeita kuten kylätalojen kunnostamisia, pieniä kylien reittejä, laavurakennelmia, laitureita, pukukoppeja jne. ELY-keskus voi taas rahoittaa suurempia reittihankkeita tai erilaisia toimitilojen rakentamisia. Rakentamishankkeet voivat olla niin korjausrakentamista kuin uudisrakentamista.

Maaseuturahaston rakentamishankkeita toteuttavat mm. yleishyödylliset yhteisöt, julkisoikeudelliset yhteisöt kuten kunnat sekä alueella toimivat yritykset. Hankkeiden toteuttajat hakevat usein ensimmäistä kertaa rakentamisinvestoinnille rahoitusta, joten menettelytavat ovat entuudestaan tuntemattomia. Vasara ja nauloja -hanke auttaa rakentamishankkeiden hakijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan onnistunut hanke!

 

Mitä Vasara ja nauloja -hankkeessa tehdään?

 

Vasara ja nauloja -hanke neuvoo Lapissa maaseuturahoitusta hakevia tai sen jo saaneita rakentamishankkeiden toteuttajia. Hanke tarjoaa maksutonta ohjausta mm.

  • rakennussuunnitelmien ja kustannusarvioiden tekijöiden löytämiseen,
  • lupaprosessiin,
  • erilaisten toteuttamisvaihtoehtojen löytämiseen sekä
  • kustannusarviolomakkeiden hyödyntämiseen

Hankkeessa tuotetaan myös erilaisia materiaaleja lomakkeista periaatepiirustuksiin, joita voidaan myöhemmin hyödyntää tulevissa rakentamishankkeissa.

Hankkeen myötä Lapin maaseudun toimijoiden osaaminen rakennussuunnitelmien tekemisessä ja ylipäänsä rakentamishankkeiden toteuttamisessa paranee. Näin madalletaan uusien tuenhakijoiden kynnystä lähteä toteuttamaan rakentamishankkeita Lapin maaseudulla.

Hankkeessa työskentelee rakentamisen asiantuntija Hannu Rinne, jonka toimipaikka on Ylitorniolla. Hankkeen toiminta-alueena on kuitenkin koko Lappi – Simosta Utsjoelle ja Sallasta Enontekiölle.

 

Kenelle hankkeen tarjoama apu on tarkoitettu?

 

Hanke tarjoaa apua kaikille rakentamishankkeita toteuttaville tahoille koko Lapissa. Apua tarjotaan hankkeille, jotka ovat hakemassa tai saaneet rahoituksensa Leader-ryhmältä tai ELY-keskukselta maaseuturahastosta.

Rakentamishankkeilla tarkoitetaan hankkeita, joissa tehdään rakentamiseen liittyviä investointeja. Hanketuella voidaan remontoida kylätaloa tai muuta yhteistä kokoontumispaikkaa, rakentaa pitkospuut, laavu tai pukukoppi uimarannalle tai parantaa lämmitys-, vesijohto-, ilmanvaihto- tai sähköjärjestelmiä.

 

Hankkeessa tuotetut materiaalit

 

Löydät kaikki hankkeessa yleiseen käyttöön tuotetut materiaalit alla olevilta sivuilta. Sivuja päivitetään sitä mukaan, kun materiaaleja valmistuu.

Kustannusarviolomakkeet Mallipiirustukset

 

Yhteystiedot ja sähköinen ajanvaraus

 

Ota yhteyttä rakentamisen asiantuntijaan:

Hannu Rinne
hannu.rinne@outokaira.fi
040 680 0040

Voit varata neuvonta-ajan myös sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta.
Ajanvarauksesta saat Teams-kutsun. Varattavat ajat ovat torstaisin kello 14:00–18:00.

 

Hankkeen blogi

Lue tästä miten hanke etenee!

Ideasta investointihankkeeksi!

Ideasta investointihankkeeksi!

Vasara ja nauloja -hanke on vasta alussa, mutta nyt on jo tehty erilaisia kustannusarvio- ja rahoitussuunnitelmapohjia, jotka hyödyntävät hakijaa hakuprosessissa. Samoin on tehty urakkatarjouspyyntölomake ja erilaisia rakentamisen ohjeita. Odottakaa vielä hetki. Kaikki nämä ilmestyvät Outokaira tuottamhan ry:n verkkosivuille.

lue lisää
Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön