Kustannusarviolomakkeet

 

Tälle sivulle on koottu Vasara ja nauloja -hankkeessa julkaistuja kustannusarviolomakkeita. Materiaaleja päivitetään sivulle sitä myöten, kun niitä valmistuu.
Lataa sivulta aina viimeisin versio, koska lomakkeita päivitetään ja uudistetaan saadun palautteen perusteella koko hankkeen ajan.
Kustannusarviolomakkeet tekevät myös rahoitussuunnitelman rahoittajan antaman tukiprosentin mukaisesti. Lomakkeista on tehty sekä Microsoft Excel että Apache OpenOffice versiot.

OHJE: Kustannusarviolomake muodostuu työkirjasta, joka pitää sisällään useita laskentataulukoita. Työkirja tallennetaan ja liitetään kokonaisena Ruokaviraston Hyrrä sähköiseen ympäristöön. Kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma ovat osa hankehakemusta. Talkootyön koonti laskentataulukko tallennetaan  omaksi tiedostokseen Adobe Acrobat muotoisena (.pdf) ja liitetään Hyrrään sille tarkoitettuun paikkaan. Tallennusohje löytyy työkirjan Ohje välilehdeltä.

Katso ennen kustannusarviolomakkeen täyttämistä tästä ohje video

Ladattavat kustannusarviolomakkeet

Pienrakentaminen
 • Pienrakentaminen Yhdistykset ja yhteisöt (Excel ver 9), 2.11.2023  Lisätty vastikkeettoman työn kohtaan aika sarake sekä erikseen tallennettava vastikkeettoman työn lomake.
 • Pienrakentaminen Yhdistykset ja yhteisöt, (OpenOffice versio) 3.11.2023
 • Pienrakentaminen Yritykset (Excel ver 1), 20.9.2023 Pienrakentamisen kustannusarvio- ja rakennusselostuslomake yrityksen investointeja varten.
  Nämä lomakkeet on tarkoitettu pienten rakennusten kustannusarvion ja rahoitussuunnitelman tekemiseen. Näitä voisi olla esimerkiksi varasto, sauna, liiteri, pieni vapaa-ajan asunto tai muu vastaava rakennus.
  Kustannusarviolomakkeet on tehty erikseen yrityksille sekä yhdistyksille ja yhteisöille, joka sisältää vastikkeettoman työn osuuden. Molemmat sisältävät kustannusarvion ja rakennusselostus osuudet.
Korjausrakentaminen
 • Korjausrakentaminen Yhdistykset ja yhteisöt (Excel ver 9), 2.11.2023 Lisätty vastikkeettoman työn kohtaan aika sarake sekä erikseen tallennettava vastikkeettoman työn lomake.
 • Korjausrakentaminen Yhdistykset ja yhteisöt, (OpenOffice versio) 3.11.2023.
 • Korjausrakentaminen Yritykset (Excel ver 2), 16.10.2023 Korjausrakentamisen kustannusarvio- ja rakennusselostuslomake yrityksen investointeja varten.
  Tällä kustannusarviolomakkeella voit tehdä suunnitellun korjausrakentamisen toimenpiteiden kustannusarvion ja rahoituslaskelman. Kustannusarviolomake pitää sisällään kaksi taulukkoa. Varsinaisen kustannusarviolomakkeen ja rakennusseostuksen. Kustannusarviolomakkeet on tehty erikseen yrityksille sekä yhdistyksille ja yhteisöille, joka sisältää vastikkeettoman työn osuuden. Molemmat sisältävät kustannusarvion ja rakennusselostus osuudet.
Energiatehokkuuden parantaminen
 • Energiatehokkuuden parantaminen Yhdistykset ja yhteisöt (Excel ver 6), 2.11.2023 Lisätty vastikkeettoman työn kohtaan aika sarake sekä erikseen tallennettava vastikkeettoman työn lomake.
 • Energiatehokkuuden parantaminen Yhdistykset ja yhteisöt (OpenOffice versio) 3.11.2023
 • Energiatehokkuuden parantaminen Yritykset (Excel ver 1), 21.9.2023
  Tämä lomake toimii parhaiten silloin, kun sinulla on  tarkoituksena parantaa rakennuksen tiiveyttä, lämmöneristystä, uusia tai kunnostaa LVIS järjestelmiä.
  Tällä laskentataulukolla voit tehdä suunnitellun energiatehokkuuden parantamiseen liittyvien toimenpiteiden kustannusarvion ja rahoituslaskelman. Toiselle sivulle laaditaan rakennuselostus suunnitelluista toimenpiteistä.
Maastorakentaminen
 • Maastorakentamisen kustannusarvio Yhdistykset ja yhteisöt (Excel ver 4), 2.11.2023. Lisätty vastikkeettoman työn kohtaan aika sarake sekä erikseen tallennettava vastikkeettoman työn lomake.
 • Maastorakentamisen kustannusarvio Yhdistykset ja yhteisöt (OpenOffice versio), 3.11.2023
  Tämän kustannusarviolomakkeen avulla voi tehdä kustannusarviota pitkospuista, reitistön kestävöinnistä, tie- ja paikoitusalueista, pienistä silloista, portaista, laiturista, opastekylteistä ja opastin viitoista yms. Maastorakentamisen kustannusarviolomake pitää sisällään kaksi taulukkoa. Varsinaisen kustannusarviolomakkeen ja rakennusseostuksen.

 

Muut lomakkeet

 • Urakkatarjouspyyntölomake (Adobe Acrobat), 12.6.2023.
  Tämä lomake sopii hyvin tarjouspyyntöjen tekemiseen rakennusurakoitsijoilta rakennushankkeen kustannusarviota varten.
 • Koneiden ja laitteiden vertailutaulukko (Excel ver 2), 12.9.2023, lisätty painotukset. Tällä lomakkeella voit tehdä hintavertailuja, jos olet kilpailuttamassa useita koneita tai laitteita. Esimerkkinä vaikka kylätalon keittiön koneet ja laitteet. Lomakkeessa on valmiina kolmelle tarjoukselle sarakkeet. Lomake ei ole suojattu, joten voit lisätä rivejä tai sarakkeita haluamasi määrän.
 • Pienkilpailutusmuistio (Word ver 2). 25.9.2023. Lisätty hankinnan mahdolliset painotukset.
  Tämä lomake sopii tarjouspyyntöjen vertailuun esimerkiksi rakennustarvikkeista. Täytä tämä vertailutaulukko saamistasi tarjouspyynnöistä ja liitä dokumentti Hyrrään.

 

Muuta

 • Ohje rakentamisen investointihankkeen valmisteluun (Adobe Acrobat), 27.9.2023. Tässä ohjeessa kerrotaan, mitä kaikkea sinun tulee tietää rakentamisesta ennen investointiin liittyvän hankehakemuksen laatimista.
 • Rakentamisessa tarvittavat luvat (Word), 21.6.2023.
  Rakentamisessa tarvitaan erilaisia lupia. On hyvä aina varmistaa luvan myöntävältä viranomaiselta kussakin toimenpiteessä luvan tarpeellisuus. Hyrrään tulee hankesuunnitelman luvanvaraisuus kohtaan maininta tarvitaanko lupaa. Myös se tieto, ettei lupaa tarvita pitää mainita.

 

 

Jos huomaatte lomakkeiden tai muiden asiakirjojen toimivuudessa ongelmia tai syntyy uusia kehittämisideoita, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen hannu.rinne@outokaira.fi

Liity jäseneksi

  Haluan liittyä:

  ×
  Siirry sisältöön