Kustannusarviolomakkeet

 

Tälle sivulle on koottu Vasara ja nauloja -hankkeessa julkaistuja kustannusarviolomakkeita.
Lataa tiedosto omalle koneellesi. Hae aina sivulta viimeisin versio. Lomakkeita päivitetään ja uudistetaan saadun palautteen perusteella koko hankkeen ajan vuoden 2024 loppuun asti.
Kustannusarviolomakkeet tekevät myös rahoitussuunnitelman rahoittajan antaman tukiprosentin mukaisesti. Lomakkeista on tehty sekä Microsoft Excel että Apache OpenOffice versiot.

OHJE: Kustannusarvio muodostuu työkirjasta, joka pitää sisällään useita laskentataulukoita. Työkirja tallennetaan ja liitetään kokonaisena Ruokaviraston Hyrrä sähköiseen ympäristöön. Kustannusarvio, arvio vastikkeettomasta työstä ja rahoitussuunnitelma ovat osa hankehakemusta. Talkootyön koonti laskentataulukko tallennetaan  omaksi tiedostokseen Adobe Acrobat muotoisena (.pdf) ja liitetään Hyrrään sille tarkoitettuun paikkaan. Tallennusohje löytyy työkirjan Ohje välilehdeltä.

Katso ennen kustannusarviolomakkeen täyttämistä tästä ohje video (4:46 min)

 

Ladattavat kustannusarviolomakkeet

 

Pienrakentaminen

Lomakkeet on tarkoitettu pienten rakennusten kustannusarvion, vastikkeettoman työn arvioimiseen ja rahoitussuunnitelman tekemiseen. Näitä voisi olla esimerkiksi varasto, sauna, liiteri, pieni vapaa-ajan asunto tai muu vastaava rakennus. Kustannusarviolomakkeet on tehty erikseen yrityksille sekä yhdistyksille ja yhteisöille. Yritysten lomakkeissa ei ole vastikkeettoman työn osuutta.

 • Pienrakentaminen Yhdistykset ja yhteisöt (Excel ver 10) 16.1.2024. Lisätty muu julkinen tuki rivi.
 • Pienrakentaminen Yritykset (Excel ver 2), 16.1.2024. Yrityksen investointeja varten.
 • Pienrakentaminen Yhdistykset ja yhteisöt (OpenOffice versio) 25.1.2024
Korjausrakentaminen

Tällä kustannusarviolomakkeella voit tehdä korjausrakentamisen kustannusarvion, arvion vastikkeettomasta työstä ja rahoitussuunnitelman. Kustannusarviotyökirja pitää sisällään kolme taulukkoa. Varsinaisen kustannusarviolomakkeen, rakennusseostuksen ja talkootyön koontilomakkeen. Kustannusarviolomakkeet on tehty erikseen yrityksille sekä yhdistyksille ja yhteisöille. Yritysten lomakkeissa ei ole vastikkeettoman työn osuutta.

Energiatehokkuuden parantaminen

Tämä lomake toimii parhaiten silloin, kun sinulla on  tarkoituksena parantaa rakennuksen tiiveyttä, lämmöneristystä, uusia tai kunnostaa LVIS järjestelmiä.
Tällä laskentataulukolla voit tehdä suunnitellun energiatehokkuuden parantamiseen liittyvän kustannusarvion, vastikkeettoman työn arvion ja rahoitussuunnitelman. Kustannusarviolomakkeet on tehty erikseen yrityksille sekä yhdistyksille ja yhteisöille. Yritysten lomakkeissa ei ole vastikkeettoman työn osuutta.

Maastorakentaminen

Tämän kustannusarviolomakkeen avulla voi tehdä kustannusarvion pitkospuista, reitistön kestävöinnistä, tie- ja paikoitusalueista, pienistä silloista, portaista, laiturista, opastekylteistä ja opastin viitoista yms. Maastorakentamisen kustannusarviotyökirja pitää sisällään kolme taulukkoa. Varsinaisen kustannusarviolomakkeen, rakennusseostuksen ja arvion vastikkeettomasta työstä.

 

Muut lomakkeet

 • Urakkatarjouspyyntölomake (Adobe Acrobat), 12.6.2023.
  Tämä lomake sopii hyvin tarjouspyyntöjen tekemiseen rakennusurakoitsijoilta rakennushankkeen kustannusarviota varten.
 • Koneiden ja laitteiden vertailutaulukko (Excel ver 2), 12.9.2023, lisätty painotukset. Tällä lomakkeella voit tehdä hintavertailuja, jos olet kilpailuttamassa useita koneita tai laitteita. Esimerkkinä vaikka kylätalon keittiön koneet ja laitteet. Lomakkeessa on valmiina kolmelle tarjoukselle sarakkeet. Lomake ei ole suojattu, joten voit lisätä rivejä tai sarakkeita haluamasi määrän.
 • Pienkilpailutusmuistio (Word ver 2). 25.9.2023. Lisätty hankinnan mahdolliset painotukset.
  Tämä lomake sopii tarjouspyyntöjen vertailuun esimerkiksi rakennustarvikkeista. Täytä tämä vertailutaulukko saamistasi tarjouspyynnöistä ja liitä dokumentti Hyrrään.

 

Ohjeet ja oppaat

 • Onnistu rakentamisen investointihankkeessa  (Adobe Acrobat), 5.2.2024. Tässä ohjeessa kerrotaan, mitä kaikkea sinun tulee huomioida rakentamisen investointihankkeessa, ennen hankehakemuksen laatimista.
 • Rakentamisessa tarvittavat luvat (Adobe Acrobat), 5.2.2024. Rakentamisessa tarvitaan erilaisia lupia ja on hyvä aina varmistaa luvan myöntävältä viranomaiselta kussakin toimenpiteessä luvan tarpeellisuus. Oppaassa kerrotaan erilaisista rakentamiseen tarvittavista luvista ja niiden sisällöistä.

 

 

Jos huomaatte lomakkeiden tai muiden asiakirjojen toimivuudessa ongelmia tai syntyy uusia kehittämisideoita, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen hannu.rinne@outokaira.fi

Liity jäseneksi

  Haluan liittyä:

  ×
  Siirry sisältöön