KATSO KAUKAA – NÄE LÄHELLE

 

Ohessa kuvallisia esimerkkejä Outokaira Leader -rahoituksen saaneista investointi-, kehittämis- ja yrityshankkeista vuosina 2007–2013.

 
Investointihankkeita 2007-2013 Kehittämishankkeita 2007-2013 Yrityshankkeita 2007-2013
 

Ei mithään raijjaa

 
Ei mithään raijjaa hanke oli Ylitornion kyläpuulakin ideoima kehittämishanke, jonka tavoitteena oli saada kylätapahtumien sarja, joka kulkee kylästä kylään. Tapahtumaviikko huipentuu viikonloppuun, jossa on yhteistyössä mm. Iso Siika -hankkeen kanssa järjestetty rantautuminen sekä toritapahtuma, sääskisafaritanssit jne.

Ylitornion kunta lähti hankkeen hakijaksi. Hankkeessa kehitettiin useita täysin uusia tapahtumia, joista osa oli keskellä viikkoakin. Osa tilaisuuksista oli päivällä. Uudet tapahtumat näyttivät, että kylillä on mahdollisuuksia ideoida täysin uudenlaisia, kiinnostavia tapahtumia. Ajallisesti viikko osoittautui turhan haasteelliseksi, sillä jokaisella kylällä oli kädet täynnä töitä oman tapahtuman tekemisessä. Lue YourLaplandin juttu tästä.

Kylätapahtumien yhteisenä viestikapulana oli mela, sillä alunperin viestikapulaksi suunniteltu iso uiton rautavene oli turhan ”haastava” kuljetettava. Mela kulki paljon somemmin kylästä kylhään.

Katso tapahtumavideo tästä.

Kuvat: Jarno Vehmas sekä kylien edustajat

TOTEUTTAJA:
Ylitornion kunta

HANKE:
Ei mithään raijjaa – Ylitornion kylien suurtapahtuma 2013

TUEN MUOTO:
Yleishyödyllinen kehittämishanke

TOTEUTUSPAIKKA:
Ylitornio

HANKKEEN RAHOITUS:
Hankkeen kustannusarvio oli 70.400€, johon saatiin 50 %:n Leader avustus. Osa yksityisestä rahoituksesta on toteutettu ns. vastikkeettomana työnä eli talkootyönä.
 

Välähdyksiä kylien tapahtumista

 

Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön