Etelä-Portimojärven kylätalon kunnostamishanke

KATSO KAUKAA – NÄE LÄHELLE

Ohessa kuvallisia esimerkkejä Outokairan Leader-rahoituksen saaneista investointi-, kehittämis- ja yrityshankkeista vuosina 2007–2013.

Etelä-Portimojärven kylätalo kuntoon

Etelä-Portimojärven kyläyhdistys ry on ostanut kunnalta entisen kyläkoulun vuonna 2010 kyläläisten yhteiseen käyttöön kylätaloksi. Kylätalojen teemahaussa kyläyhdistys on hakenut investointihankkeen, jolla kylätaloa kunnostetaan ja hankitaan tarvittavia koneita ja laitteita.  Hankkeen tavoitteena on saada kylätalo sellaiseen kuntoon, että se palvelee kaikkia kyläläisiä – myös nuoria ja vanhuksia.

Hankkeella on tavoiteltu energiansäästöä uusimalla patteriventiilit, tuulikaapin ovi ja lämpöeristämällä etupihan tuulikaappi. Tuulikaapin ja katoksen rakenteita on myös korjattu. Ulkoportaat on tehty esteettömiksi tekemällä niihin kävelyluiska.

Kylätalolle on hankittu lisää tarvikkeita, jotka mahdollistavat laajemman käytön ja uusien tapahtumien pitämisen.

Kuvat: Kari Arontie

Lisää kuvia löydät tekstien jälkeen + alkuisista vihreistä laatikoista. Pääset katsomaan kuvia galleriana napsauttamalla kuvaa.

TOTEUTTAJA:
Etelä-Portimojärven kyläyhdistys ry

HANKE:
Etelä-Portimojärven kylätalon kunnostamishanke

TUEN MUOTO:
Yleishyödyllinen investointihanke

TOTEUTUSPAIKKA:
Etelä-Portimojärvi, Ylitornio

HANKKEEN RAHOITUS:
Hanke on saanut 60 %:n Leader investointiavustuksen. Hankkeen kustannusarvio 23 305,00 €. Osa hankkeen yksityisestä rahoituksesta on ns. vastikkeetonta työtä eli talkootyötä.