Outokairan hallitus kokoontui järjestäytymiskokoukseen tiistaina 13. kesäkuuta. Kokous järjestettiin hybridikokouksena eli osallistua pystyi joko etänä tai paikan päällä Pellossa.

Kokouksessa hallitus linjasi, että yritysten 30 %:n energiatuki laitetaan haettavaksi teemahaun kautta vuoden 2024 keväällä. Mikäli hakemuksia tulee aiemmin, niitä käsitellään keskitetysti myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Hallitus linjaa myöhemmin, minkä verran rahoitusta varataan ko. tukimuotoon. Lue lisää tukimuodosta yritystuet-sivuillamme sivun loppuosasta investointitukien alta.

Tämänhetkisen tiedon mukaan ensimmäiset tukihaut aukeavat pian. Tarkempi aikataulu ja hakuohjeet ilmoitetaan myöhemmin Outokairan nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa – seuraathan siis tiiviisti tiedostustamme! Hakuun tulevat ensimmäisenä kaikki yritystuet, eli käynnistys-, kehittämis- ja investointituet, sekä hanketuet pois lukien laajakaistahankkeet, pienhankkeet, EIP-hankkeet sekä alueiden väliset hankkeet. Kiirettä hankkeen haussa ei kuitenkaan ole vielä, sillä hankkeita on mahdollista hakea ja toteuttaa aina vuoteen 2027 saakka. Hiljaa hyvä tulee ja hankkeiden suunnitteluun ja valmisteluun kannattaa panostaa! Hankesuunnittelussa kannattaa myös ottaa huomioon henkilöstön lomat: Anne Anttila on lomalla 10.7.–13.8., Hilkka Konttaniemi 10.7.–6.8. ja Johanna Asiala 10.7.–30.7. Hannu Rinne on töissä koko heinäkuun.

Outokairan ensimmäinen hakujakso päättyy 31.8., ja ensimmäinen hallituksen kokous, jossa hankkeita käsitellään, pidetään keskiviikkona 27.9. Ylitorniolla. Tämän rahoituskauden ensimmäiset hankkeet saattavat saada Leader-hallituksen päätöksen siis 27.9.!

 

Tunnelmia tuoreelta hallituksen jäseneltä

 

Kokouksessa hallitus valitsi joukostaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Puheenjohtajana jatkaa torniolainen Marianne Junes-Leinonen ja varapuheenjohtajana ylitorniolainen Heli Syväjärvi. Kokoukseen osallistui myös uusia hallituksen jäseniä. Nuorin jäsenistä on pian 18 vuotta täyttävä Ylitornion Etelä-Portimojärvellä asustava Markus Luiro. Hän edustaa hallituksen kolmikannassa järjestöjä varajäsenenä.

– Mie päädyin Outokairan hallitukseen, kun eräänä tiistai-iltana olin Etelä-Portimon kylätalolla vetämässä normaahliin taphaan karaokea ja Syväjärven Heli soitti ja pyysi minua mukhaan varajäseneksi. Aluksi olin varovainen vastaahmaan, mutta kun Heli kertoi toiminnasta, myönnyin ja lähin mukhaan! kertoo Luiro.

Outokairan toiminta oli jo entuudestaan Luirolle tuttua ainakin jossain määrin. Hän oli ollut mukana Ylitornion nuorisovaltuustossa, joka haki Outokairalta Nuoriso Leader -rahoitusta skeittiparkin rakentamiseen.
– Tämän lisäksi olin kuullut Etelä-Portimon kylätoimikunnan aikaisemmista hankkeista, joissa olthiin haettu Outokairalta rahotusta, sanoo Luiro ja lisää, että ensimmäisen hallituksen kokouksen jälkeen pidetty infotilaisuus aukaisi asioita enemmän.
– Saa nähä, minkälaisia hankheita ja asioita tämän kauen aikana tulhaan käsittelheen, mutta yhestä asiasta olen varma: tämänkin kauen jälkheen olen kokemusta rikhaampana!

Saa nähä, minkälaisia hankheita ja asioita tämän kauen aikana tulhaan käsittelheen, mutta yhestä asiasta olen varma: tämänkin kauen jälkheen olen kokemusta rikhaampana!

Markus Luiro, Outokairan hallituksen varajäsen

Markus Luiron lisäksi hallituksessa uusina jäseninä ovat Sofia Petäjäniemi Pellon Lempeästä, Emma-Maria Mäki sekä Sari Jurva, molemmat niin ikään Pellosta. Mäki ja Jurva edustavat hallituksessa julkishallintoa eli kuntaa, kun taas Petäjäniemi edustaa hallituksen kolmikannassa maaseudun asukkaita. Lisätietoa Outokairan yhdistystoiminnasta ja hallituksesta: www.outokaira.fi/yhdistys/

Outokairan hallituksen kokoonpano (sulkeisiin merkitty jäsenen erovuoroisuus):

Varsinainen jäsen Varajäsen Edustus hallituksessa
Pertti Pirttimaa (2025) Vilho Tikkanen (2025) Tornio, kunta
Airi Vaaramaa (2025) Jani Konstenius (2026) Tornio, järjestö
Marianne Junes-Leinonen (2026), pj Markku Yliniva (2025) Tornio, maaseudun asukas
Heli Syväjärvi (2024), vpj Tommi Knuuti (2025) Ylitornio, kunta
Helena Alaviippola (2025) Markus Luiro (2024) Ylitornio, järjestö
Eliisa Kangas (2026) Eija Törmänen-Jääskö (2026) Ylitornio, maaseudun asukas
Emma-Maria Mäki (2024) Sari Jurva (2024) Pello, kunta
Risto Kuusijärvi (2024) Erkki Kangas (2024) Pello, järjestö
Sofia Petäjäniemi (2026) Liisa Mäkikyrö (2026) Pello, maaseudun asukas

 

Kuva: Outokairan hallituksen jäseniä Portugalissa huhtikuussa 2022, kuva: Iina Askonen.

Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön