Hallituksen kokouksessa esiteltiin mm. Vasara ja nauloja -hankkeen etenemistä.

 

Terveisiä Outokairan hallituksen kokouksesta sekä heti perään pidetystä vuosikokouksesta 25. huhtikuuta 2023!

 

Outokaira tuottamhan ry:n hallituksen kokous pidettiin 25.4. Ylitornion Aavasaksalla. Kokouksessa päätettiin EU-rahoituskauden 2023–2027 Leader-rahoituksen rahoituslinjaukset Outokairan alueella. Kokouksessa päätettiin, että Outokaira rahoittaa kaikkia yleishyödyllisiä investointeja 65 % tuella ja yhden kylätalohankkeen kustannusarvio voi olla enimmillään 75 000 euroa. Samassa kokouksessa päätettiin myös vuoden 2023 Leader-tukien hakujaksot. Outokaira ottaa hakemuksia vastaan vuonna 2023 seuraaviin päivämääriin mennessä: 31.8., 15.10. ja 30.11.

Rahoitushakemuksia ei vielä oteta vastaan, sillä sähköisen Hyrrä-järjestelmän päivitys on vielä kesken valtakunnallisesti. Outokairalle tulevat Leader-hakemukset lähetetään valtakunnallisen Hyrrä-järjestelmän kautta. Tavoite on, että Hyrrä ja siten myös rahoitushaut saadaan auki ennen kesälomakautta. Tällöin ensimmäinen Leader-haku Outokairan alueella päättyy 9.6. Mikäli aikataulusta myöhästytään, siirtyy ensimmäisen Leader-haun päättyminen elokuulle, 31.8.

 

Lapin keinon jaettavia materiaaleja pöydällä.

Hallituksen kokoukseen olivat ennättäneet myös Lapin keinon logoilla varustetut kylvösiemenpussit sekä strategian tiivistelmät painosta!

 

Hallituksen kokouksen jälkeen pidettiin yhdistyksen vuosikokous, jossa käytiin läpi sääntömääräiset asiat sekä päivitettiin yhdistyksen hallituksen kokoonpanoa. Outokairan hallituksen varsinaisina jäseninä ovat Torniosta Pertti Pirttimaa (kunta), Airi Vaaramaa (järjestö) ja Marianne Junes-Leinonen (maaseudun asukas), Ylitorniolta Heli Syväjärvi (kunta), Helena Alaviippola (järjestö) ja Eliisa Kangas (maaseudun asukas) sekä Pellosta Emma-Maria Mäki (kunta), Risto Kuusijärvi (järjestö) ja Sofia Petäjäniemi (maaseudun asukas). Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan järjestäytymiskokouksessa toukokuussa.

Outokaira kiertää alueen kunnat touko-kesäkuun aikana avointen infotilaisuuksien merkeissä. Infojen teemana on uuden rahoituskauden Leader-tuet ja Outokairan Ylpeästi etheenpäin! -strategian mahdollisuuksien esittely. Tilaisuuksien ajankohdasta ja ohjelmasta voit lukea lisää sivuillamme.

Anne-Mari Kovalainen ja Kaisa Enbuska

Pellolaiset Anne-Mari Kovalainen ja Kaisa Enbuska viimeistä kertaa Outokairan hallituksen kokouksessa. Kiitos molemmille pitkästä hallitustaipaleesta!

 

Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön