HANKEHAKU PÄÄTTYNYT – UUTTA ODOTETAAN!

Outokairan Leader-hankkeiden viimeinen jättöaika on päättynyt 31.8.2022. Hankehakemuksia tuli aivan viime metreille saakka. Nyt valmistellaan hakemuksista hankepäätöksiä niin Outokairan hallitukselle käsiteltäväksi kuin sen jälkeen Lapin ELY-keskuksen viralliseen päätöskäsittelyyn. Hakuprosessi on monimuotoinen – siksi elokuu oli viimenen hakemusten jättöaika. Nyt sisällä oleviin hakemuksiin on odotettavissa päätökset vuoden loppuun mennessä. Hyrrä ei kuitenkaan ole teknisesti sulkeutunut, joten jos sinne jättää nyt hakemuksen, tulemme tekemään siihen valitettavasti kielteisen päätöksen.

UUSI OHJELMAKAUSI (CAP STRATEGIA)

Suomen CAP-strategia on hyväksytty ensimmäisten joukossa – hyvä Suomi.  Leader-strategiat ovat osa CAP-strategiaa.  Jätettyjä Leader-strategioita arvioidaan parasta aikaa ja Leader-ryhmät tultaneen valitsemaan loppuvuodesta.

Uuden ohjelmakauden on arvioitu alkavan maaliskuussa 2023. Toki vielä on paljon epävarmuustekijöitä mutta tämän hetken aikatauluarvio on tämä. Hankehakemukset eivät siirry ohjelmakaudelta toiselle, joten nyt EI SAA aloittaa hankkeita omalla riskillä sillä ajatuksella, että hakee rahoitusta ensi vuonna.

Jäädään nyt odottamaan, että Outokaira on edelleen mukana kehittämässä aluettaan Leader-rahoituksella!