KAHEN PUOLEN VÄYLÄÄ

Kahen puolen Väylää -hankkeessa selvitetään mahdollisuuksia käynnistää pitkäkestoinen kylä-, kulttuuri- ja luontomatkailun kehittäminen Väylän varrella, molemmin puolin rajaa.

 
Original Lapland Trokareita ja kylttyyriä Väylänvartta tunturiin ja takaisin – alkuperäinen Lappi Luontomatkailu
 

Kiertoajelulla Ylitorniolla ja Pellossa

 

Kahen puolen Väylää -hankkeessa järjestettiin kiertoajelu muutamiin matkailuyrityksiin Ylitorniolla ja Pellossa 5.4.2016. Vierailut aloitettiin Aavasaksalta eli ”Lapin vanhimmasta matkakohteesta”. Aavasaksa on vanhastaan ollut tunnettu maisemanähtävyys ja näköalapaikka, ja se on yksi ympäristöministeriön valitsemista 27 virallisesta kansallismaisemasta.

Aavasaksalta matka jatkui Metsästystila Ainolaan, joka tarjoaa metsästysmatkailuun liittyviä palveluja. Viihtyisä tila tarjoaa majoitus- ja ravitsemuspalveluja metsästyksen ja kalastuksen ohessa.

Ainolan vierailun jälkeen vuorossa oli lounas Ravinteli Nälkäisessä Hauessa Lohijärvellä. Ravinteli on avoinna perjantaisin klo 17-21 ja muina aikoina tilauksesta. Paikan päällä voidaan toteuttaa erilaisia tilaisuuksia ja ravintelin yhteydessä toimii myös pito- ja juhlapalvelu.

Lounaan jälkeen seuraavana kohteena oli Pahka-ateljee Urho Kangas. Pieni ateljee on täynnä Urho Kankaan upeita pahkaluomuksia. Pahkatöiden lisäksi paikan päällä voi tutustua lehmiin ja hevosiin: islanninhevonen Forkuriin ja shetlanninponi Michelloon. Pihalla olevaan kotaan mahtuu isompikin ryhmä nokipannukahville.

Pahkatöiden ihastelun jälkeen matka jatkui Loma-Vietoselle. Paikka tarjoaa monenlaista tekemistä koiravaljakkoretkistä kelkkasafareihin hiihto- tai lumikenkäretkiä unohtamatta. Lyhyen ajomatkan päästä Loma-Vietosesta löytyy Napapiirin Järvilomat, mistä voi löytää niin kehoa kuin mieltä hoitavia elämyksiä yrttikylvyistä savusaunaan ja herkulliseen lappilaiseen ruokaan.

Matka jatkui ja seuraavana kohteena oli Kassun koti. Kohde tarjoaa mukavaa tekemistä ja olemista perinteitä vaalien. Kassun kotona voi uppoutua sukan kutomiseen, leipomiseen tai vaikka maton kutomiseen. Yrityksen kohderyhmänä ovat japanilaiset matkailijat.

Seuraavana kohteena oli Puolukkamaan pirtit. Paikka tarjoaa maatilamatkailua, majoitusta ja kokouspalveluja. Tilalla voi päästä mukaan päivittäisiin askareisiin porojen ruokinnasta heinän ja kerppujen tekoon.

Kiertoajelun viimeisenä kohteena oli Kotariipi. Tunnelmallinen ja rento juhlapaikka tarjoaa sopivan tilan erilaisille juhlille ja kokoontumisille. Tarjoilut järjestetään tarvittaessa. Kotariipistä vuokrataan myös mökkiä ja saunaa.

 

Ylitornio – Pello kiertoajelu 5.4.2016

 

Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön