Katso kaukaa – näe lähelle

KATSO KAUKAA – NÄE LÄHELLE

Ohessa kuvallisia esimerkkejä Outokairan Leader-rahoituksen saaneista investointi-, kehittämis- ja yrityshankkeista vuosina 2007–2013.

Katso kaukaa – näe lähelle

Katso kaukaa – näe lähelle on Outokairan oma tiedonvälityshanke. Usein ihaillaan muualla tehtyjä asioita, mutta ei huomata, millaisia asioita on omassa lähiympäristössä tehty. Eikä kaikki ole aina siitä huomaamisesta kiinni, vaan ei yksinkertaisesti tiedetä, mitä toiset ovat tehneet. Outokaira julkaisi keväällä 2013 Outokairan sanomat -lehden. Lehti sai aikaan ennennäkemätöntä kiinnostusta toimintaa kohtaan. Tiedon välitys siis toimi.

Nyt tällä hankkeelle, jonka tuotoksena on siis uusi lehti sekä hankkeita esittelevät nettisivut, mennään vielä astetta syvemmälle. Lehden voit lukea tästä Outokairan Sanomat 2014

Nettisivuilla esitellään valokuvien avulla kymmeniä Outokairan rahoittamia hankkeita, ei kuitenkaan aivan kaikkia. Hankkeet on jaettu yrityshankkeisiin, kehittämishankkeisiin ja investointeihin. Investoinnit ovat siis jonkun järjestön tai vastaavan yleishyödyllisiä investointeja. Kehittämiset taas ovat yleishyödyllistä kehittämistä, jota ovat toteuttaneet alueen järjestöt, kunnat, oppilaitokset tai Outokaira itse. Yrityshankkeita ovat yritysten hakemat investointiavustukset tai kehittämisavustukset. Yrityksille avustukset ovat huomattavasti pienenmpiä kuin yleishyödylliseen toimintaan.

Kun esittelyissä puhutaan Leader-avustuksesta, sisältää se Euroopan Unionin, Suomen valtion ja Outokairan alueen kuntien toimintaan osoittaman rahan.

Kuvat: Hankkeiden toteuttajia sekä Kari Arontie

Lisää kuvia löydät +alkuisesta vihreästä laatikosta. Klikkaamalla kuvaa näkyy kuvat galleriana.

TOTEUTTAJA:
Outokaira tuottamhan ry.

HANKE:
Katso kaukaa – näe lähelle

TUEN MUOTO:
Tiedonvälityshanke

TOTEUTUSPAIKKA:
Koko Outokairan alue eli Tornio, Ylitornio ja Pello

HANKKEEN RAHOITUS:
Hankkeen kustannusarvio on 44 400€. Hankkeelle on saatu 100 %:n Leader-avustus