KAHEN PUOLEN VÄYLÄÄ

Kahen puolen Väylää -hankkeessa selvitetään mahdollisuuksia käynnistää pitkäkestoinen kylä-, kulttuuri- ja luontomatkailun kehittäminen Väylän varrella, molemmin puolin rajaa.

Original Lapland Trokareita ja kylttyyriä Väylänvartta tunturiin ja takaisin – alkuperäinen Lappi Luontomatkailu

Kiertoajelulla Kolarissa ja Kittilässä

 

Kahen puolen Väylää -hankkeen kiertoajelujen sarjaa jatkettiin kiertoajelulla muutamiin matkailuyrityksiin Kolarissa ja Kittilässä 26.4.2016. Kiertoajelun ensimmäinen kohde oli Lapin Kievari. Paikasta löytyy kahvila ja kotileivonnaisia joka päivä. Kahvilan yhteydessä on myymälä, josta voi löytää paikan emännän omin käsin tekemiä tuotteita keramiikasta laukkuihin ja kynttilöihin.

Seuraavana kohde löytyi Kittilästä, Kaukosen kylästä. Siellä sijaitsee ihana ”mummola” eli Mummola Travels. Mummola tarjoaa majoitusta ja tekemistä. Majoittuja pääsee mukaan mummolan päivittäiseen arkeen. Sieltä voi varata myös tilan pieniä kokouksia varten.

Matka jatkui  Kittilästä takaisin Kolariin ja Ylläsjärvelle Aurora Estateen, jossa nautimme maukasta lounasta. Aurora Estatesta löytyy boutique hotelli, ravintola, tunnelmallinen Jussanpirtti, savusauna ja palju. Yritys tarjoaa myös catering palveluja sekä ohjelmapalvelupaketteja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Seuraavana tutustumikohteena oli Kylmämaa Tours Ylläsjärvellä. Yritys tarjoaa ohjelmapalveluja, majoitusta sekä kuljetus- ja ravitsemisalveluja. Kylmämaa Toursilta löytyy runsaasti erilaisia ohjelmapalveluja kelkkailusta kalastukseen ja vaellukseen. Uusia ohjelmia kehitellään koko ajan.

Kylmämaa Toursilta matka jatkui Konijänkän kotieläinpihalle, joka ei ole mikään ihan tavallinen kotieläinpiha. Konijänkästä löytyy tuttujen kotieläimien lisäksi myös eksoottisempia ilmestyksiä kuten vaikka kameli. Lisäksi siellä tapaa lampaita, lehmiä, sikoja, laamoja, poroja, kanoja ja matelijoita. Eri lajeja/rotuja on lähes 100.

Seuraavana kohteena kiertoajelussamme oli Navettagalleria. Sinne voi pysähtyä vaikka hiihtolenkin lomassa nauttimaan kahvia tai keittoa samalla kun voi tutustua talon emännän nukkehahmoihin, Maahisiin ja Haltioihin. Paikka toimii myös tilausravintolana.

Navettagalleriasta kiertoajelu jatkui tutustumaan Äkäslompolossa sijaitsevaan majoitusyritykseen Lodge 67°N. Pienestä ja yksityisestä Lodgesta löytyy perushuoneiden lisäksi sviitti tai huoneisto. Sijainti on mitä parhain aivan Äkäslompolon kylän sydämessä.

Kiertoajelun viimeisenä kohteena oli Kahvila Wood Jewel Kolarissa. Kahvila tarjoaa maukkaita ruokia, kahvia, leivonnaisia ja eväitä. Lisäksi myymälästä löytyy laadukkaita matkamuistoja.

 

Kuvia kiertoajelusta

 

Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön