KAHEN PUOLEN VÄYLÄÄ

Kahen puolen Väylää -hankkeessa selvitetään mahdollisuuksia käynnistää pitkäkestoinen kylä-, kulttuuri- ja luontomatkailun kehittäminen Väylän varrella, molemmin puolin rajaa.

 

Original Lapland Trokareita ja kylttyyriä Väylänvartta tunturiin ja takaisin – alkuperäinen Lappi Luontomatkailu

 

Kiertoajelulla Väylän varrella, Ruotsin puolella

 
Kolmas Kahen puolen Väylää -hankkeessa järjestetty kiertoajelu suuntautui Väylän varrelle Ruotsin puolelle. Matkaan lähdettiin TornioHaparanda matkailutoimistolta. Ensimmäisenä kohteena oli Torndeal&Co -myymälä Haparandassa. Myymälään on koottu Tornionjokilaaksossa valmistettuja tuotteita. Myymälän filosofiana on se, että vaikka suuret kaupungit ovat kivoja, niin ei tarvitse lähteä sinne asti tekemään ihania ostoksia, vaan ne löytyvät täältä!

Haparandasta matka jatkui Väylän vartta ylös päin ja seuraavana kohteena oli Hulkoffgården. Tilalta löytyy eläinten lisäksi ravintola, majoitusta ja Butiken På Landet myymälä. Ravintola on löytynyt vuosittain ”White Guide”:sta, minne kootaan Ruotsin parhaat ravintolat. Herkullisen lounaan jälkeen jäi hetkinen aikaa tutustua myymälän tarjontaan.

Seuraavana kohteena kiertoajelulla oli Guest House Tornedalen, jossa voi majoittua ihanissa remontoiduissa taloissa upeassa jokimaisemassa. Yritys tarjoaa rauhallisen paikan rentoutumiselle ja lomalle.

Guest House Tornedalenista matka jatkui Hedenäsetin Sten Cafeeseen. Kahvilatuotteiden lisäksi myynnissä on upeita kivikoruja, jotka on valmistettu Tornionjokilaakson kivistä. Jokainen koru on oma uniikki kappaleensa.

Kahvitauon jälkeen matka jatkui Övertorneålle ja Simu Nordiciin. Myymälästä löytyy upeita käsitöitä ja erityisesti neuleita, jotka on valmistettu Ruotsissa laadukkaista materiaaleista. Kesällä myymälän piharakennukseen avautuu myös käsityöaiheinen näyttely.

Seuraavana kohteena kiertoajelulla oli Kattilakoski, minne pysähdyttiin hetkeksi ottamaan valokuvia. Kosken kohdalta löytyy myös Napapiiristä kertova merkki. Pysähdyksen jälkeen matka jatkui kohti Dränglängania. Sieltä löytyy museo, jossa on vanhojen tavaroiden lisäksi pahkaveistoksia ja -töitä, kahvila sekä taide- ja antiikkimyymälä. Dränglänganista kiertoajelu suuntautui Pellon kohdalta takaisin Suomen puolelle ja vielä kahvitauolle Lounaspaikka Helmiin ennen kotimatkaa.
 

Kuvia kiertoajelusta

 

 

Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön