Enontekiön vanha käräjätupa. Kuva: Hannu Rinne.

 

Vasara ja -nauloja -hanke on edennyt puoliväliin ja jälleen olisi rakentamishankkeita toteuttajia hyödyntävää materiaalia julkaistavana! On myös aika tehdä pieni yhteenveto siitä, miten hanke on kaikkiaan edennyt.

Vasara ja nauloja -hankkeessa on julkaistu runsaasti erilaisia materiaaleja (linkki materiaaleihin) rakentamisinvestointien toteuttajien tueksi. Erityisen suosittuja tukimateriaaleja ovat olleet ohje rakentamisen investointihankkeen valmisteluun (linkki ohjeeseen) sekä erilaiset kustannusarviolomakkeet (linkki lomakkeiden sivuille), jota on hyödynnetty laajasti Lapin alueen ulkopuolellakin.

Kustannusarviolomakkeen täyttöohje on julkaistu nyt myös ohjevideona! Ohjevideolla allekirjoittanut eli rakentamisen asiantuntija Hannu Rinne kertoo, miten lomaketta tulisi täyttää. Videolla käydään läpi muun muassa mitä hanketoteuttajan tulee kirjata vastikkeettoman työn eli talkootyön määrän ja laadun kohtaan sekä millaisia tietoja tarvitsee rakennusselostukseen.

Ohjevideon pääset katsomaan tekstityksien kanssa Outokairan YouTube-kanavalta: www.youtube.com/watch?v=fxg0rgqKNTc. Lisäksi löydät saman videon alta olevasta upotteesta. Ota ohjeet haltuusi, niin osaat jatkossa täyttää lomakkeen oikein!

 

 

 

Vasara ja nauloja -hankkeen tavoitteena on nostaa Lapin maaseudun toimijoiden osaamista rakennussuunnitelmien tekemisessä. Hankkeessa on tuotettu erilaista materiaalia verkkosivulle ja varsinkin kustannusarviolomakkeet ovat tulleet tarpeeseen ja ovat käytössä myös Lapin alueen ulkopuolella. Kaikki hankkeessa toteutetut materiaalit löytyvät Outokairan sivuilta Vasara ja nauloja -sivujen alta ja ovat kaikkien vapaasti hyödynnettävissä ja eteenpäin jaettavissa. Tutustu hankkeen sivuihin: www.outokaira.fi/vasara-ja-nauloja.

Hankkeen aikana olen vieraillut monissa Lapin alueen kylissä ja tavannut paljon innokkaita kylien kehittäjiä, jotka haluavat säilyttää alueensa aktiivisena. Olen tavannut myös paljon yrittäjiä, joilla on innovatiivisia ajatuksia oman yrityksensä kehittämiseksi. Maaseuturahoitus antaakin harvaan asutun alueen ihmisille paljon kehittämisen mahdollisuuksia. Kun sinulla tulee kehittämisidea, ota yhteyttä alueesi Leader-ryhmään tai Lapin ELY-keskukseen! Rakentamisen investointihankkeita suunnitteleville Vasara ja nauloja -hanke on myös auttamassa hyvän hankesuunnitelman laatimisessa.

Hankkeessa ohjataan käyntien lisäksi myös puhelimitse sekä Teamsilla. Voit varata etätapaamiseen ajan vaikkapa sähköisen ajanvarauksen kautta (linkki ajanvarausjärjestelmään). Ota rohkeasti yhteyttä!

Terveisin

rakentamisen asiantuntija
Hannu Rinne

Pysäytyskuva kustannusarviolomakkeen täyttöohjevideosta.
Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön