KATSO KAUKAA – NÄE LÄHELLE

 

Ohessa kuvallisia esimerkkejä Outokairan Leader-rahoituksen saaneista investointi-, kehittämis- ja yrityshankkeista vuosina 2007–2013.

Investointihankkeita 2007-2013 Kehittämishankkeita 2007-2013 Yrityshankkeita 2007-2013

Naamivaahraan Nauttimhaan

Jokivartisten kyläseura ry on Pellon kunnan pohjoisosassa toimiva kuuden pienen kylän muodostama kyläyhdistys. Yhdistys on aikaisempina vuosina panostanut hanketoiminnalla voimakkaasti talviurheiluun. Alueelle on aikaisemmin rakennettu Outokaira tuottamhan ry:n rahoituksella n. 75 km:n pituinen hiihtoreitistö, joka hoidetaan siten, että siinä on perinteisen hiihdon ja luisteluhiihdon ladut.

Naamivaahraan Nauttimhaan investointihankkeella tavoitellaan kesäaktiviteetteja, parannetaan alkutalven hiihtomahdollisuuksia ja kunnostetaan sekä valaistaan reittien lähtöalue.

TOTEUTTAJA:
Jokivartisten kyläseura ry

HANKE:
Naamivaahraan Nauttimhaan

TUEN MUOTO:
Yleishyödyllinen investointihanke

TOTEUTUSPAIKKA:
Jokivartisten kyläseuran alueella, Pellon kunnassa Orangin kylässä

HANKKEEN RAHOITUS:
Hankkeen kustannusarvio on 46042,00€, johon on saatu 60 %:n Leader avustus. Osa yksityisestä rahoitusosuudesta on tehty talkootyönä.

Valaistu latu ja parkkialue

Alueelle on rakennettu ensilumen latu, joka on päälystetty puruilla. Näin hiihtämään päästään mahdollisimman vähän lumen aikana. Valaistus on toteutettu mahdollisimman energiatehokkaasti, joten uusia oivalluksia on käytetty rakentamisessa.

 

Frisbeegolfrata

Naamivaaran lähtöpaikan läheisyyteen on rakennettu 9 korinen frisbeegolfrata, jota yhdistys on myöhemmin omatoimisesti vielä laajentanut. Rata tuo uusia harrastusmahdollisuuksia alueen asukkaille ja etenkin matkailijoille, joita alueelle vierailee kesäisin. Lohenkalastus Tornionjoella on suosittua ja rauhoituspäiville sekä kalastusta harrastamattomille perheenjäsenille tarvitaan tekemistä, jota frisbeerata nyt tarjoaa.

 

Frisbeekori

Naamivaaran latureitistön yhteyteen on rakennettu frisbeegolfrata Naamivaaran latureitistön yhteyteen on rakennettu frisbeegolfrata

www.jokivartiset.com

Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön