Miten pääsen alkuun rakentamisen investointihankkeessa?

Vasara ja nauloja -hankkeessa on tuotettu lisää materiaalia hankehakijan käyttöön! Nyt on julkaistu ohje rakentamisen investointihankkeen valmisteluun. Ohjeessa kerrotaan, mitä kaikkea sinun tulee tietää rakentamisesta ennen investointiin liittyvän hankehakemuksen laatimista.

Ohje rakentamisen investointihankkeen valmisteluun -kansi.

Lataa ohje koneellesi ja tulosta sen vaikkapa omia muistiinpanojasi varten. (linkki pdf:ään)

Ohje sisältää tietoa resursseista, rakentamiseen liittyvästä suunnittelusta, tarvittavista piirustuksista ja rakentamisen luvista, työmaan vastuuhenkilöistä, esteettömyydestä sekä hieman laesta ja asetuksista. Ohjeeseen on myös listattu yleishyödylliseen investointihankkeeseen tarvittavat liitteet. Ohjeen lopusta löytyy kolme käytännön esimerkkiä investointihankkeen toteuttamisen etenemiseen kyläyhdistyksen, urheiluseuran ja yrityksen näkökulmasta.

Hankkeen verkkosivulla on päivitetty ja julkaistu lisää kustannusarvio- ja rahoitussuunnitelmalomakkeita sekä julkaistu uutena koneiden ja laitteiden vertailutaulukko. Taulukkoa voi hyödyntää silloin, kun on kilpailutettavana paljon koneita ja laitteita. Vertailutaulukkoon kirjataan tarjoukset, valinta, sen perustelut ja painotukset. Käy katsomassa!

Hintavertailutaulukko

Vasara ja nauloja -hanke jatkaa edelleen myös henkilökohtaista ohjausta yrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille.

Jos suunnittelet uudis- tai korjausrakentamisen investointihanketta, isoa tai pientä, ja tuntuu siltä, että tarvitset apua, niin soita tai varaa Teams-palaveri sähköisen ajanvarauksen kautta. Ohjeet yhteydenottoon löytyvät hankkeen etusivun alaosasta.

Terveisin
rakentamisen asiantuntija
Hannu Rinne

Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön