Tervetuloa fästeille! Ilmoittautumislinkin löydät uutisen lopusta.

 

On aika kääntää katsetta taaksepäin ja juhlistaa Outokairan alueen aktiivisia ihmisiä sekä heidän intoansa kehittää omaa kotiseutuaan. Outokaira järjestää alueensa ihmisille keskiviikkona 29. marraskuuta fästit, joiden yhteydessä julkaistaan Parhaita paloja Outokairasta – killathaan kunnola ko aihetta on -julkaisu. Samalla ensi-iltansa saa komea 12-minuuttinen dokumenttivideo, jonka Outokairalle on tuottanut oululainen Klaffi Tuotannot Oy.

– Halusimme käydä läpi, mitä Outokairan alueella on Leader-rahoituksella tehty ja millaisia vaikutuksia saatu aikaan, sanoo Outokairan toiminnanjohtaja Anne Anttila.

– Samalla halusimme juhlistaa onnistumisia ja alueemme ihmisiä. Meillä on Outokairassa aktiivista väkeä, jotka innokkaasti kehittävät kotiseutuaan ja luovat työllistymismahdollisuuksia alueelle erilaisten kehittämis- ja investointihankkeiden avulla. Aktiivisen hanketoiminnan myötä paranevat myös tarjolla olevat palvelut, koettu yhteisöllisyys ja yleinen viihtyisyys maaseutualueillamme. Tästä ylpeydestä kumpusi tarve Parhaita paloja Outokairasta -julkaisulle ja komealle dokumenttivideolle!

Fästeillä on jaossa painettuja Parasta paloja Outokairasta -julkaisuja, joita osallistujat saavat viedä mukaansa esimerkiksi kylille, kouluille ja yrityksiin eteenpäin jaettavaksi. Julkaisulle sekä dokumenttivideolle halutaan laaja näkyvyys. Pitkästä dokumenttivideosta tulee myöhemmin jakoon lyhyitä maistiaisia Outokairan somekanaviin. Outokairasta toivotaan, että videoita jaetaan ahkerasti eteenpäin somessa.

– Mitä enemmän saamme näkyvyyttä ruohonjuuritason toimille, sitä enemmän saamme aktivoitua uusia ihmisiä mukaan hanketoimintaan, uskoo Outokairan viestinnän asiantuntija Johanna Asiala.

Mukana fästeillä on myös koko Lapin laajuisen Valokuidulla elämää ja turvaa Lapin kyliin -hankkeen valokuitusoturi Annika Lompolo. Hanketta hallinnoi Leader Tunturi-Lappi ry, joka on aloittanut hankkeen toteuttamisen loppuvuodesta 2023 omalla riskillään. Annikan kanssa voi keskustella ennen ja jälkeen tapahtuman kylien valokuituasioista. 

 

Hilkka Konttaniemi, Hannu Rinne, Anne Anttila ja Johanna Asiala vehreän jokimaiseman edessä.

Outokairan henkilöstö ja hallitus toivottavat sinut ystävinesi tervetulleiksi juhlimaan Outokairaa ja outokairalaisia Ylitorniolle 29.11.! Kuvassa vasemmalta oikealle Outokairan henkilöstö: Hilkka Konttaniemi, Hannu Rinne, Anne Anttila ja Johanna Asiala.

 

Outokairan fästit – mitä, missä, milloin ja miksi?

 

Mitä: Outokairan fästit – killathaan kunnola ko aihetta on

Missä: Ylitorniolla, kunnantalon auditoriossa (Alkkulanraitti 55, 95600 Ylitornio)

Milloin: keskiviikkona 29. marraskuuta klo 18:00–20:00 (kahvitus alkaen klo 17:30)

Miksi: Killathaan* toinen toisiamma ko siihen aihetta on!

 

Olet lämpimästi tervetullut mukaan juhlaamme! Ota kaveri tai perheenjäsen jos toinenkin mukaan ja tulkaa tutustumaan ruohonjuuritason kehittämiseen, jota Outokairan alueella tehdään Leader-tuella. Osallistujamäärään ei ole rajoituksia, mutta pyydämme ilmoittautumaan torstaina 23.11. klo 14:00 mennessä kahvitusten ja kyytien järjestämisen takia. 

Järjestämme fästeille maksuttoman yhteiskuljetuksen sekä Pellosta että Torniosta. Kyyti Torniosta lähtee Neste K Tornion asemalta (Röyttäntie 1) klo 16:30. Kyyti Pellosta lähtee Hotelli Pellonhovin pihalta (Kunnantie 2) klo 16:40. Matkalla päätien varrelta voidaan myös poimia mukaan kyytiläisiä. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa tarkka paikka, mistä haluaa nousta kuljetukseen. Molemmat paluukyydit lähtevät tapahtumapaikalta arviolta noin klo 20:15. Myös paluukyyti on maksuton.

Parhaita paloja Outokairasta -julkaisun ja dokumenttivideon lisäksi fästeillä esitellään myös Outokairan toiminnan arviointi, jonka on tuottanut Sari Rannanpää, NordEval Oy. Lisäksi saamme kuulla paikallista musiikkia parin kappaleen verran Kenes tyäret -laulukvartetilta.

Tutustu fästien ohjelmaan! Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaamme fästeille runsaasti aikaa kysymyksiin, muisteloihin ja vapaaseen keskusteluun – luvassa ei ole siis pönötystä, vaan rentoa yhdessä oloa yhteisten asioiden merkeissä!

 

ILMOITTAUDU TÄÄLLÄ: fi.surveymonkey.com/r/outokairan-fastit

 

Linkin kautta pystyy ilmoittautumaan samalla IP-osoitteella vain kerran. Mikäli et jostain syystä pysty ilmoittautumaan linkin kautta tai haluat muokata ilmoittautumistasi myöhemmin, laita viestiä Johannalle: johanna.asiala@outokaira.fi / 040 1960 607. Mahdolliset fästeihin liittyvät kysymykset voi lähettää myös Johannalle.

 

*Killata = tornionlaaksolaisessa puheenparressa ”kehua

Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön