Trokareita ja Kylttyriä -hanke on loppusuoralla. Koska korona esti projektin livekonsertit, niin hankkeessa tuotettua tarinaa ja musiikkia sadan vuoden takaisesta pirtun salakuljetuksesta tuodaan esille vaihtoehtoisessa muodossa eli tekemällä musiikkilyhytelokuva, jossa nämä kaksi asiaa yhdistyvät mielekkäällä tavalla.

Videon filmaa kokenut freelancer-kuvaaja Juha Niemelä ja käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Sari Pohjanen, joka tunnetaan Arpelan teatterin ”Niin Sanotut” keulahahmona. Musiikkilyhytelokuvan maailma ja roolihahmot ovat samoja, mitkä tullaan näkemään myös alkukesällä ensi-iltansa saavassa kokoillan musiikkinäytelmässä ”Kirkasta Elämää”, joka myös on tuotettu Trokareita ja Kylttyyriä -hankkeessa.

Musiikin on säveltänyt torniolainen muusikko ja säveltäjä Esa Rautiainen, joka yhdessä puolisonsa ja laulajan Elina Söderströmin kanssa mukana musiikkivideon tuotannossa. Musiikkivideon tuotanto toteutetaan yhdessä Arpelan teatterin näyttelijöiden kanssa. Mukana videolla on myös useita paikallisia eturivin muusikoita.

Kuvauspaikoiksi lyhytelokuvalle valikoitui Olli Ahosen Sataman Krouwi Kemin sisäsatamassa ja vanha pumppaamorakennus Torniossa. Molemmista paikoista löytyy autenttista sadan vuoden takaista ilmapiiriä ja sopivat hieman ”karheat puitteet”.

Pirtufilmi” tullaan julkaisemaan lähikuukausina kaikkien vapaasti katsottavaksi mm. hankkeen kotisivuilla ja YouTube-kanavalla.

 

Trokareita ja Kylttyyriä on Leader Outokaira tuottamhan ry:n rahoittama hanke, jonka tavoitteena on edistää paikallista kulttuuritoimintaa Tornion, Ylitornion ja Pellon alueella.

Jos haluat tietää lisää hankkeesta, soita tai lähetä viestiä.

 Elina Söderström p. 044 0931214, s-posti: elina.soderstrom@outokaira.fi

Esa Rautiainen p. 044 0931214, s-posti: esa.rautianen@outokaira.fi

 

Artikkelikuva: Lasse Stenman

Liity jäseneksi

    Haluan liittyä:

    ×
    Siirry sisältöön