Tervetuloa Outokairan Hankeaakkoset-infoon keskiviikkona 16. elokuuta! Info pidetään Teams-yhteydellä klo 17.00–18.30. Infoon ei tarvitse ilmoittautua erikseen, vaan osallistumislinkin ja ohjeet löydät Outokairan sivuilta tästä uutisesta.

 

Outokaira kiersi alueen kunnat päivä- ja iltainfojen merkeissä touko-kesäkuussa. Nyt vuorossa on EU-rahoituskauden 2023–2027 ensimmäinen etäinfo, kun kokoonnumme Hankeaakkosten äärelle keskiviikkona 16.8. alkaen klo 17.00. Infon teemana on yleishyödylliset hankkeet ja niiden hakeminen. Infossa vastaamme muun muassa seuraaviin kysymyksiin: mihin tukea voi saada, miten tukea haetaan, mitä tarkoittaa Suomi.fi-valtuudet, miten kirjautua Hyrrään ja miltä Hyrrässä näyttää, miten valita hankkeelle oikea kustannusmalli ja mitä ottaa huomioon hankesuunnitelmaa laatiessa. Toisin sanoen käymme läpi hanketoteuttamisen aakkosia a:sta ö:hön yleishyödyllisten hankkeiden näkökulmasta!

Tervetuloa mukaan, olit sitten uusi hankehakija tai Leader-konkari! Hyrrä-järjestelmä on hieman edellisestä kaudesta muuttunut, joten vaikka olisit aiemmin hankkeita hakenut ja toteuttanut, on kertaus ja uudistusten läpikäynti varmasti paikallaan. Infossa kirjaudumme sisään Hyrrään ja käymme kurkkaamassa, millaisia toimintoja siellä tällä kaudella on.

Kannattaa jo etukäteen silmäillä ainakin strategiamme tiivistelmää sekä tutustua sivuillamme yleishyödyllisten hankkeiden tukimuotoihin. Näin olet jo hieman kartalla siitä, mistä yleishyödyllisissä hankkeissa on kyse, mikäli olet ensikertalainen Leader-tukien äärellä.

Mukana infossa on myös Vasara ja nauloja -hankkeen rakentamisen asiantuntija Hannu Rinne kertomassa hankkeensa toiminnasta. Vasara ja nauloja -hanke auttaa rakentamiseen liittyvien investointihankkeiden toteuttajia ympäri Lapin. Kohderyhmänä ovat niin ELY- kuin Leader-rahoitteiset hankkeet. Hankkeen sivuille on jo julkaistu jonkin verran erilaisia materiaaleja kustannusarviolomakkeista mallipiirustuksiin.

Tallennamme infon ja laitamme sen myöhemmin katseltavaksi Outokairan upouudelle Youtube-kanavalle. Tallenne on katseltavissa Youtubessa ainakin kaksi viikkoa. Esitysmateriaalit tulevat ladattavaksi myöhemmin Outokairan nettisivuille. Osallistumalla infoon hyväksyt, että infosta tehdään tallenne jaettavaksi. Chat-palstalla käyty keskustelu ei siirry tallenteelle.

 

Hankeaakkoset ohjelma

 

Linjat avataan ke 16.8. klo 16:45. Infotilaisuus järjestetään Teams-alustalla. Tilaisuuteen voi liittyä myös ilman Teams-sovellusta.

 

17:00 Tervetuloa oppimaan hankeaakkosia!

 • Yleishyödylliset investointi- ja kehittämishankkeet rahoituskaudella 2023–2027: mihin tukea voi saada?
 • Outokairan Ylpeästi etheenpäin! -strategia
 • Vasara ja nauloja rakentamishankkeiden apuna

17:15 Hankeaakkoset: miten ideasta hankkeeksi?

 • Suomi.fi-valtuudet
 • Miten pääsen Hyrrään?
 • Hankesuunnitelman laatiminen
 • Kustannusmallin valinta

18:00 Kysymyksiä ja keskustelua

18:30 Info päättyy

 

Voit myös ladata Hankeaakkosten ohjelman pdf-tiedostona.

 

Osallistumisohjeet

 

Sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen osallistuaksesi infoon. Osallistumislinkin, jolla pääset suoraan Teams-tapaamiseen, löydät alta. Voit kopioida linkin klikkaamalla sitä hiiren oikealla > kopioi linkin osoite. Tämän jälkeen voit halutessasi liittää kopioidun osoitteen uudelle välilehdelle. Klikkaamalla alla olevaa linkkiä avautuu tapaaminen suoraan uudessa välilehdessä. Jos sinulla on koneellasi Teams-sovellus, ehdottaa selain yleensä itse tapaamisen siirtämistä sovellukseen.

 

LIITY HANKEAAKKOSET-INFOON PAINAMALLA TÄSTÄ

 

Voit halutessasi pyytää linkkiä myös suoraan sähköpostiisi. Tällöin linkki lähetetään sinulle kalenterikutsuna. Hyväksyttyäsi linkin infon pitäisi siirtyä sähköiseen kalenteriisi. Mikäli haluat linkin sähköpostiisi, laita viestiä 15.8. mennessä: johanna.asiala@outokaira.fi tai soita/laita viestiä: 040 1960 607. Pyydämme myös mahdollisia ennakkokysymyksiä ja toiveita käsiteltävistä asioista 15.8. mennessä sähköpostitse yllä olevaan osoitteeseen.

Pistähän sana kiertämään lähipiirissäsi ja tule kaverin kanssa linjoille vaikkapa saman laitteen ääreltä! Hankeaakkoset-infosta saat matalalla kynnyksellä tietoa Outokairan tukemista yleishyödyllisistä kehittämis- ja investointihankkeista sekä hankkeiden hakemisesta! Muista myös tykätä Outokairan somejulkaisuista ja jakaa niitä eteenpäin erityisesti tämän hankeinfon kohdalla – näin saamme infolle näkyvyyttä laajasti. Ota Outokaira somessa seurantaan: Facebook ja Instagram.

 

Lisätietoa Hankeaakkoset-infosta:

viestinnän asiantuntija Johanna Asiala, johanna.asiala@outokaira.fi, 040 1960 607

 

Hankeaakkoset Scrabble-pelilaudalla.

Tervetuloa kertaamaan hankeaakkosia!

Liity jäseneksi

  Haluan liittyä:

  ×
  Siirry sisältöön